Followers

Top 10 Most Annoying Things Other Drivers Do (Part 4)

Tuesday, February 7, 2012




Now dalam list no 5...

Memandu terlalu perlahan... haaaa

Bak kata orang... pandu laju pun salah... pandu perlahan pun salah... dua dua salah... kalo memandu macam babi hutan nk laju jee... memang la orang lain marah betol tak... n kalo memandu slow mcm siput babi pun orang marah juga... imagine la... kalo jalan tu dua link ha... n maximum speed is 80 km/h... jgn la pergi drive 40-50 km/h... annoying taw x... berdoyon doyon kereta kat belakang beratur mengikut kelembapan mu yang teragong tu....

Bak kaka orang memandu ni kena juga la bertempat. As long tak langgar rule jalan raya tak ap la... jangan la buat sesuka hati pulak... merana kat orang lain...

Ap yang dapat di simpulkan sepanjang perhatian fazril... selalu nya pemandu pemandu yang macam siput ni selalu tjadi kat kawasan kampung... alah.. lagi2 dpt dlihat time nak balik kampung la... keluar dari simpang tak sabar2 bila dah keluar... ALAMAK,. LEMBAB nya.... nk memotong pun tak boleh...


Lagi satu selagi... selalunya pemandu yang buat macam ni mereka yang digelar pemandu 'wanita'... hehe sooryy tp ni kenyataan ehh... tak dinafikan byk juga pemandu wanita yang lagi terrer and ganas dr lelaki... tp banyak yg memandu terkemut2 macam ni... huuuu duduk memandu kat lorang laju tp bawak dalam 60 km/h... dh tu tak ad perasaan tolak ansur langsung... huhu

Also... mereka yg dikategorikan pemandu pemandu yang berumur.. bak kata orang.. pemandu warga emas la... hehe... kalo bab ni susah sikit... nak marah tak sampai hati... nak maki lagi la... jadi kalo fazril yang kena.. maafkan je la... mereka pun bukan nya muda.. slow and steady ok! Pejam mata je la kalo nampak ehh...



Therefore in conclusion... memandu ni ada had and cara yang tersendiri... jangan nak ikut sedap kepala saja... remember... kena bertolak ansur dengan orang lain taw! Dalam kes ni... jangan la pulak memandu terlalu perlahan... kesian juga kat pemandu belakang... okies!

Semoga pemanduan anda sentiasa selamat okies!


~~~~~


0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails