Followers

Top 10 Most Annoying Things Other Drivers Do (Part 3)

Monday, February 6, 2012





sebelom ni Fazril dah listkan +cit chot pasal 3 benda yang driver kat malaysia ni suka buat... benda 'Annoying'


jom kita sambung... part ke 3


4) MEMOTONG QUEUE! @ MEMOTONG BARISAN


okies... benda ni sangat annoying... lagi sekali Fazril ulang... SANGAT ANNOYING! **(sapa setuju angkat tangan!)


dah kerap sangat kena dgan mangkuk mangkuk yang tak abis2 nak potong queue ni! macam SIAL! ooppss xD


berbalik kepada topic td... Apa yang dapat kita rumuskan... cara pemanduan kat malaysia (pemandu2 nyer la) sangat biadap...


semakin ramai pemandu yang sewenang wenangnya memotong barisan tanpa menghiraukan orang lain...


i believe korang semua mesti penah lalui kan... (ataupun pernah buat benda yang sama)haha


HELLO! memandu ni perlu lah ada sifat tolak ansur sikit... YES! i know korang yang memotong Queue ni nak 'CEPAT' maklum la.. korang semua ni semua nya Cirit birit kan... berlumba2 nk ke toilet... tp come on la... korang tak kesian ka kat pemandu pemandu lain yang boleh berbaris takkan la korang senang senang cilok depan diorg. dah tu korang dah la tak angkat tangan tanda terima kasih ka sbb dia bagi jalan@laluan.. ni ko bole buat muka mcm cipan... memang bangang la....


kalo orang lain potong queue depan korang tau pulak korang marah kn... kn kn :) so pandai2 pandai la sendiri...


ALASAN tuk CEPAT sampai ke destinasi tu TIDAK PERNAH WUJUD ok!... sbb bukan kamu saja nak cepat. Orang lain pun sama...


kerja2 mangkuk yang memotong Queue ni selalu terjadi kat 'traffic light' contoh... kat Traffic light yang Fazril selalu kena kat... Bukit tinggi simpang ke kesas highway...


dan bukan saja kereta yang memotong Queue ni... tp bus henti2... contoh 'Bus Syarikat Cityliner... yang sangat kurang ajar cara pemanduan diorg... also lori2 yang besar2... contoh.. lori Megasteel... macam cibai je pemandu diorg ni... yang ok ok la... yang segelintir yang jenis x paham bahasa ni yg membuatkan orang lain naik hangin!


bila dah tersondol kereta dia dari belakang tau pulak melenting! macam hanjing! bodoh sial!


So dear Malaysian Drivers! please! please! please! bersopan santun la semasa memandu... jangan la pentingkan diri sendiri... pikir orang lain sama okies!

Walau panjang macam mana line pun... orang lain boleh queue takkan la kita tak bole queue kan... tolong jangan ingat jalan tu BAPAK KO YANG PUNYA


kalo malas sangat nak tempuh traffic light yang panjang... guna la jalan alternative... okies...



sekali lagi... JANGAN POTONG QUEUE! IA SANGAT ANNOYING!




~~~~~


Posted via Blogaway

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails