Followers

Kembali Active!

Friday, December 21, 2012
hey... setelah almost 6 month menyepi eh....
sorry coz busy... :)
at last.. saya boleh kembali active... byk benda yg nak disharekan... huhuu

btw ari ni 21.12.12... 
so those yg duk sibuk sangat tarikh ni... mana planet NIbiru tu... x nampak pon!... apa alasan mu lepas ni... dh puas sebar the doomsday kt sana sini.... senyap pulak....ceh

* Courtesy http://mrcstpaulsbayprimary.wordpress.com/2012/09/24/welcome-back-3/ 

Rahsia Bulan Julai...

Friday, May 11, 2012

Special Thanks to 'http://azmizam.tripod.com/lahir.html'


nak tau sanngat kan bulan julai tu apa... huuu ni rahsia dia... hehehe :P harap ia membantu... kahkahkah


***tak tau apa nak post hehe**




JULAI
  • seronok didampingi
  • banyak berahsia dan sukar dimengerti( terutama lelaki )
  • agak pendiam kecuali diransang
  • ada harga dan maruah diri
  • tak suka menyusahkan orang lain tetapi tidak marah jika disusahkan
  • mudah dipujuk dan bersikap lurus
  • sangat menjaga hati orang lain
  • sangat peramah
  • emosi sangat mendalam tetapi mudah terluka hati dan lambat pulih
  • berjiwa sentimental
  • kurang berdendam
  • mudah memaafkan tetapi sukar melupakan
  • tidak suka benda remeh temeh
  • membimbing cara fizikal dan mental
  • sanagat peka, caring dan mengasihi serta penyayang
  • layanan serupa kepada semua orang
  • tinggi daya simpati
  • pemerhatian yang tajam
  • suka manilai orang lain dengan pemerhatian
  • mudah dan rajin belajar
  • suka muhasabah diri
  • suka mengenang peristiwa atau kawan lama
  • suka mendiamkan diri dan duduk dirumah
  • suka tunggu kawan tapi tak cari kawan
  • tak agresif kecuali terpaksa
  • lemah dari kesihata bahagian perut
  • mudah menjadi gemuk jika tak dikawal
  • minta disanyangi
  • terlalu mengambil berat
  • rajin dalam membuat kerja

~~~~~

Cute Dance

Saturday, April 14, 2012

Semalam Fazril duduk godeh-godeh youtube... ternampak video cute ni... perhati dok perhati tengok cara animasi ni menarik terus teringatkan satu perkara... my ex dulu suka menari dengan cara ini... huhu terus terimbau kisah lepas masa fazril g bercuti... dia banyak kali menari tarian ini... huhuhhu :'(

oh well past is past...no need to look into it :) dia pun dah bahagia bersama orang lain... hopefully dia akan berterusan bahagia dgn org yg dia syg itu........ 

so fazril nak share kat korang... mana tau kot kot korang nak praktik kan tarian ni hehe

happy holiday you all

Semangat Pesakit Kanser

Saturday, March 31, 2012
Salam Readers....

Hye... and Happy Earth Hour...

maaf sbb fazril busy cikit.... maklum la... sekarang fazril dah pun masuk semester baru... jadi banyak la benda yang nak dibuat :)... so sebab benda ni maka fazril jd cepat penat... buat kerja sikit pastu dah penat... semput... adooiii tabah jer la

ok.... x de pe yang nak distory sgt..... Fazril terdetik nak write benda ni.... which is Kanser... korg dengar mesti dah gerun kn?... tapi bagi si penghidap penyakit ni? apa la yang boleh dikatakan... hanya terpaksa menerima suratan takdir yang ditentu kn :( nak x nak.... terpaksa berusaha tuk sihat... sesungguhnya kami percaya... setiap yg datang itu adalah dgn satu tujuan... Allah swt mahu menguji hambanya... allah swt tak kan uji hamba nya kalau dia x kuat n x mampu hadapi nya....

di zaman yang moden ni... banyak rawatan2 moden yg berjaya merawat penyakit kanser ni daripada menjadi lebih serius... alhamdullilah... terima kasih kepada para saintis, pakar2 perubatan yang bertungkus lumus berusaha mencari jalan penyelesaian bagi penyakit kanser ini...

kalau sebelum ni, jika mereka disahkan menghidap kanser, MAUT yang terlintas difikiran mereka... putus harapan mereka kerana tiada teknologi teknologi yang mampu merawati nya... namun kini... alhamdullilah... atas gigih mereka2... allah swt telah menemukan mereka dengan kaedah rawatan yang sekurang kurang nya dapat mengurangkan derita....

fazril tertarik dgn ayat ini...
'

Hadis habbatus sauda
Sebagai pembukaan dalam perkongsi ilmu perubatan alternatif, kita ketengahkan ‘Raja Ubat’ yang dinamakan Habbatus Sauda’ sebagai ubat untuk, insya-Allah semua jenis penyakit, kecuali… MAUT.
Ini berdasarkan 14 Hadis Sahih tentang kehebatan dan kelebihan Habbatus Sauda’, di antaranya:
Dari Abu Salamah ra dari Abu Hurairah r.a bahawa Rasulullah SAW bersabda:
“Gunakan habbatus sauda’ kerana di dalamnya terdapat ubat dari segala macam penyakit kecuali As-Sam (maut)”.
“Sesungguhnya, Habbatus Sauda’ dapat menyembuhkan segala macam penyakit, kecuali As-sam.” Saya bertanya: “Apakah as-sam itu? “Baginda menjawab: As-sam (maut) !”
Abu Hurairah r.a. berkata bahawa dia pernah mendengar Rasullah S.A.W. bersabda : “Tetaplah kamu dengan habbatus sauda’  kerana sesungguhnya ia mengandung ubat bagi segala penyakit, kecuali as-sam atau mati.,
~~~~~~~~~~~
petikan diatas di ambil dari (http://penawarsemulajadi.wordpress.com/2011/05/) <-- click link ni tuk bacaan selanjutnya

allah jadikan setiap penyakit tu ada penawarnya.... dan sekarang... banyak yg menyatakan DURIAN BELANDA mampu merawat kanser.... insyallah satu hari nanti... penyakit KANSER ni boleh SEMBUH 100%

apa yang paling penting usaha juang tuk terus hidup... semangat yg x putus2 tuk melawan nya.....  go for treatment... jangan mengalah.... bahkan diri kita boleh hidup lebih sihat daripada mereka yang normal :) insyallah allah akan membantu kita :)...


p/s: Fazril baru je hilang semangat tuk berlawan after losing someone.... :( god.. help me.... bring back my strength :(

Cancer ribbons!

Tuesday, February 14, 2012


Support us! Fight cancer! We just like you all!

God loves us!

Get well soon!


~~~~~

ATTENTION!

Monday, February 13, 2012



~~~~~

Fight CANCER!

Sunday, February 12, 2012


Every penyakit ada penawar... all... you just have to work hard to find it!

Be strong and always positive towards your self




~~~~~

WOMAN SUES NYC $900 Trillion!

Friday, February 10, 2012

Okies! this is a NEW HOT story... sues over $900 Trillion!

A Staten Island mother has sued New York City for $900 trillion for emotional and physical trauma after the Administration for Children’s Services removed her children from her custody and put them in foster care back in 2008.

Fausat Ogunbayo, 46, said she and her boys suffered “over three years of terror, horror, grievous harm, time lost, substantial economic hardship and injuries,” according to court documents.

The children, then 12 and 10, relocated to Queens after their mother lost custody, according to the Staten Island Advance. Court papers said the city removed the boys because Ogunbayo was mentally ill and refused treatment.

She reportedly suffered from hallucinations and left her boys at home alone for several hours. The city maintained that ACS received several complaints about Ogunbayo’s alleged mistreatment of her children in 2008. Court documents also show that the mom told doctors her children’s skin was getting darker by the day because of radiation and the FBI was out to get her children.

While mental illness alone cannot cause parents to lose custody of their children, it is unclear whether her mental state was a precipitating factor in the ACS move to take away her boys in the first place.
Ogunbayo did not return ABC News’ request for comment, but the New York City Law Department issued a statement, saying, “We are unable to comment on pending litigation. The amount a plaintiff requests in a lawsuit has no bearing on whether the case has any merit and no relation to actual damages if any.”
The department said they could not share any information regarding Ogunbayo’s mental health. The children remain in ACS custody.

Ogunbayo is representing herself in court and, in her complaint, obtained by the Smoking Gun, she said the city “recklessly disregarded” her “right to family integrity.”
While living with their mother, the children had excellent attendance and grades at school, Ogunbayo maintained. Doctors offered letters to the court, in which they reported the children were of proper height and weight and otherwise healthy while living with their mother. Since they have lived in their foster home, Ogunbayo said, their school attendance has declined and one of her sons was recently arrested for marijuana possession.
To put the $900,000,000,000,000 demand in perspective, the national debt is about $15 trillion.
Experts say issues of mental illness among parents are never black and white, and the city takes great care in treating each family on a case-by-case basis.
“Laws require states to put in place preventive services in an effort to avoid removing children from their families, but if those preventive services are not working as a first-level intervention, they have to be concerned about the safety of the children,” said Alma Carten, associate professor of social work at New York University. “Mentally ill people do have children and there is an issue of social justice and civil rights here that must be acknowledged.”

“We want to protect the child, so we must balance the rights of the children, the safety of the children and the rights of the parents,” continued Carten.”But a lot depends on how willing and able parents are engaged in those services,” said Carten. “If someone refuses to work with these services, and depending on the severity of the case, there can be grounds to take next steps to ensure the safety of the child.”


~~~~~~~~~~~~~
kinda funny... berita ni jadi bahan jenaka dan lawak orang .. hehe
900 trillion dolar tu... mana federal nk cekau duit banyak tu... jual semua asset negara pun belom boleh settlekn sue tu... hehe xD

BANKRUPT satu dunia hehe xD


~~~~~

Top 10 Most Annoying Things Other Drivers Do (Part 4)

Tuesday, February 7, 2012




Now dalam list no 5...

Memandu terlalu perlahan... haaaa

Bak kata orang... pandu laju pun salah... pandu perlahan pun salah... dua dua salah... kalo memandu macam babi hutan nk laju jee... memang la orang lain marah betol tak... n kalo memandu slow mcm siput babi pun orang marah juga... imagine la... kalo jalan tu dua link ha... n maximum speed is 80 km/h... jgn la pergi drive 40-50 km/h... annoying taw x... berdoyon doyon kereta kat belakang beratur mengikut kelembapan mu yang teragong tu....

Bak kaka orang memandu ni kena juga la bertempat. As long tak langgar rule jalan raya tak ap la... jangan la buat sesuka hati pulak... merana kat orang lain...

Ap yang dapat di simpulkan sepanjang perhatian fazril... selalu nya pemandu pemandu yang macam siput ni selalu tjadi kat kawasan kampung... alah.. lagi2 dpt dlihat time nak balik kampung la... keluar dari simpang tak sabar2 bila dah keluar... ALAMAK,. LEMBAB nya.... nk memotong pun tak boleh...


Lagi satu selagi... selalunya pemandu yang buat macam ni mereka yang digelar pemandu 'wanita'... hehe sooryy tp ni kenyataan ehh... tak dinafikan byk juga pemandu wanita yang lagi terrer and ganas dr lelaki... tp banyak yg memandu terkemut2 macam ni... huuuu duduk memandu kat lorang laju tp bawak dalam 60 km/h... dh tu tak ad perasaan tolak ansur langsung... huhu

Also... mereka yg dikategorikan pemandu pemandu yang berumur.. bak kata orang.. pemandu warga emas la... hehe... kalo bab ni susah sikit... nak marah tak sampai hati... nak maki lagi la... jadi kalo fazril yang kena.. maafkan je la... mereka pun bukan nya muda.. slow and steady ok! Pejam mata je la kalo nampak ehh...



Therefore in conclusion... memandu ni ada had and cara yang tersendiri... jangan nak ikut sedap kepala saja... remember... kena bertolak ansur dengan orang lain taw! Dalam kes ni... jangan la pulak memandu terlalu perlahan... kesian juga kat pemandu belakang... okies!

Semoga pemanduan anda sentiasa selamat okies!


~~~~~


Top 10 Most Annoying Things Other Drivers Do (Part 3)

Monday, February 6, 2012





sebelom ni Fazril dah listkan +cit chot pasal 3 benda yang driver kat malaysia ni suka buat... benda 'Annoying'


jom kita sambung... part ke 3


4) MEMOTONG QUEUE! @ MEMOTONG BARISAN


okies... benda ni sangat annoying... lagi sekali Fazril ulang... SANGAT ANNOYING! **(sapa setuju angkat tangan!)


dah kerap sangat kena dgan mangkuk mangkuk yang tak abis2 nak potong queue ni! macam SIAL! ooppss xD


berbalik kepada topic td... Apa yang dapat kita rumuskan... cara pemanduan kat malaysia (pemandu2 nyer la) sangat biadap...


semakin ramai pemandu yang sewenang wenangnya memotong barisan tanpa menghiraukan orang lain...


i believe korang semua mesti penah lalui kan... (ataupun pernah buat benda yang sama)haha


HELLO! memandu ni perlu lah ada sifat tolak ansur sikit... YES! i know korang yang memotong Queue ni nak 'CEPAT' maklum la.. korang semua ni semua nya Cirit birit kan... berlumba2 nk ke toilet... tp come on la... korang tak kesian ka kat pemandu pemandu lain yang boleh berbaris takkan la korang senang senang cilok depan diorg. dah tu korang dah la tak angkat tangan tanda terima kasih ka sbb dia bagi jalan@laluan.. ni ko bole buat muka mcm cipan... memang bangang la....


kalo orang lain potong queue depan korang tau pulak korang marah kn... kn kn :) so pandai2 pandai la sendiri...


ALASAN tuk CEPAT sampai ke destinasi tu TIDAK PERNAH WUJUD ok!... sbb bukan kamu saja nak cepat. Orang lain pun sama...


kerja2 mangkuk yang memotong Queue ni selalu terjadi kat 'traffic light' contoh... kat Traffic light yang Fazril selalu kena kat... Bukit tinggi simpang ke kesas highway...


dan bukan saja kereta yang memotong Queue ni... tp bus henti2... contoh 'Bus Syarikat Cityliner... yang sangat kurang ajar cara pemanduan diorg... also lori2 yang besar2... contoh.. lori Megasteel... macam cibai je pemandu diorg ni... yang ok ok la... yang segelintir yang jenis x paham bahasa ni yg membuatkan orang lain naik hangin!


bila dah tersondol kereta dia dari belakang tau pulak melenting! macam hanjing! bodoh sial!


So dear Malaysian Drivers! please! please! please! bersopan santun la semasa memandu... jangan la pentingkan diri sendiri... pikir orang lain sama okies!

Walau panjang macam mana line pun... orang lain boleh queue takkan la kita tak bole queue kan... tolong jangan ingat jalan tu BAPAK KO YANG PUNYA


kalo malas sangat nak tempuh traffic light yang panjang... guna la jalan alternative... okies...



sekali lagi... JANGAN POTONG QUEUE! IA SANGAT ANNOYING!




~~~~~


Posted via Blogaway
Related Posts with Thumbnails