Followers

Top 10 Most Annoying Things Other Drivers Do (Part 2)

Friday, August 12, 2011

hey readers...
Sorry lambat update! haha

~~~
okies... sebelum ni Fazril dah pon bagi 2 top list perkara yang suka sangat dilakukan oleh pemandu-pemandu kenderaan ni.

so... Moh kite sambung part 2 tuk entry 'Top 10 Most Annoying Things Other Drivers Do' ni... entry top 1p kelakuan drivers yang 'meng'annoyinng' kn


~~~~~

3) Memandu Terlalu Laju a.k.a Over speed limit


haaa.... ni top yang paling and sememangnya dilakukan oleh semua pemandu pemandu di dunia ni. Baik si Kereta, Encik Lorry, Kak Bas, Abang Teksi, Adik Motosikal. Bak kata orang semua la.
turut tak terkecuali orang yang menaip blog ni haha xD habit yang susah sangat nak dibuang. hehehe
ok.

Q: Why Driving too fast ni dikategorikan sebagai 'annoying'?
A: Sangat simple. Driving too fast is DANGEROUS! pernah dengar tak words ni 'KELAJUAN ITU MEMBUNUH'

driving secara laju sangat bahaya kepada pemandu. + ia bahaya kan orang lain juga. Bila kita drive cars laju. dengan kata mudah 'NYAWA ANDA DALAM BAHAYA'!
kalau kita perhatikan di Highway, or jalan-jalan raya, banyak yang memandu secara Laju macam ni. lebih dasyhat lagi, waktu time hujan lebat ala ala ribut tropikana. dengan bangga nya mereka memandu melebihi 150 km/h! WTF!. Ko nak bunuh diri ko dengan orang lain ka!?


kalau waktu biasa, lagi dasyat ad yang sampai 160+ km/h. memang tahap giler la manusia ni. dah tu paling best sekali die siap bagi 'HIGH BEAM' lagi dari jauh, suruh pemandu lain ketepi.

Masalah Overspeed limit yang tahap 'MELAMPAU' ni bukan saja dilakukan oleh kenderaan kecil seperti kereta @ Motosikal. Tapi turut dilalukan oleh pemandu pemandu BUS and LORRY. Yang ni lagi best. Cukup dengan saiz nya yang besar tu cukup untuk menggambarkan macam mana keadaannya jika dipandu secara laju. tp apa pun baik Cars = Lorry = Bus semua sama saja sekiranya mereka tergolong dalam kategori ini.
Contoh Kelakuan:
  • Waktu tengah sedap drive kereta ni, tiba-tiba kita nampak satu kenderaan kat belakang dengan laju dan bongkak nya memandu secara melulu yakni memandu secara laju. Tak cukup dengan tu. Siap kita di 'HON' kan nya + dengan extra 'HIGH BEAM' dari jauh. Konon nya mereka ni memberi isyarat menyuruh kita ketepi. Selalu yang bagi BEAM BEAM ni kereta, tapi Lorry and Bus pun sama

Sigh! kecewa sangat-sangat dengan gaya pemanduan macam ni. HELLO! AKU pun bayar TAX ok! ni bukan Highway BAPAK KO PUNYA! Bila dah accident.. baru nak melalak... suruh orang lain panggil Ambulance. Tak pasal2 orang yang ko 'HIGH BEAM' kan td terpaksa terperangkap dengan traffic jam gara-gara ko accident. Cis! sumpah seranah orang taw tak.


pls jangan fikirkan diri sendiri! fikirkan pengguna yang lain sama. semua orang nak sampai ke desitinasi yang dituju. so BE FAIR la

+ banyak sangat kemalangan-kemalanan yang jadi disebabkan memandu MELEBIHI HAD LAJU!
jadi... mahukah anda menambah bilangan statistik tu lagi? Suka sangat ka buat ahli keluarga kita menagis gara-gara pemanduan kita?



P/s : More to come! Stay Tuned!
~~~~~

Salam Ramadhan!



Salam Ramadhan to all my Muslim Friends!
Related Posts with Thumbnails