Followers

Rindu dan Syg pd mu wahai Muhammad....

Saturday, February 19, 2011

well.... hye readers.... lama sungguh x update kn....

ap khabar korang semua? sehat? harap2 sentiasa di rahmati oleh NYA

____

ok kali ni Fazril nak share cikit dengan u'oll...

huhu

1st time dalam seumur hidup Fazril menitiskan Air mata masa solat Jumaat...

benda ni berlaku pd 18/2 lalu... kat Masjid Teras Jernang Bangi....

kenapa Fazril menitiskan air mata?
kerana timbul nya perasaan sayang dan rindu pada junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W

Khatib yang memberi Khutbah pada hari tu betol-betol menyentuh jiwa dan perasaan para jemaah termasuk lah Fazril sendiri... memandang kan Maulidul Rasul masih lagi segar dan baru... kebanyakkan Majid akan memberikan Khutbah yang berkaitan dengan junjungan besar kita... Nabi Muhammad S.A.W....

sebelum ni selalu dengar ceramah pasal benda2 ni... ceramah di kolej mahupn di masjid @ surau... but kali ni different.... bagi Fazril... the way khatib tu bagi khutbah tu lain... jd tak hairan la jika agak ramai juga jemaah yang tersentuh... even khatib tu sendiri pun ada juga sebak ketika menyampai kan khutbah....

things yang betul2 membuatkan Fazril menitiskan Air mata bila khatib tersebut masuk part Baginda Nabi Muhammad S.A.W wafat.... seriously, betul2 tersentuh.....
'Akan aku penggal kepala mereka yang berkata bahawa Muhammad telah Wafat'
itu lah yang diungkap kan oleh Khalifah Saidina Umar..... begitu kasih nya mereka kepada Junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W..... tidak dapat menerima yang kekasih Allah S.W.T telah wafat.......

bila kita renung2kan.... pernah tak dalam hidup kita timbul perasaan yang sedemikian..... ?
tepuk dada tnyalah diri....

pas balik dari solat jumaat tu....sampai la sekarang...... ada 1 benda yang bermain di kotak fikiran Fazril....

'Alangkah Indah nya hidup ini adai dapat ku tatap wajah-mu ya Muhammad.... aku rindu dan kasih pada mu ya-Muhammad.... dan layak kah aku untuk bersama mu ya Muhammad di akhirat kelak.... layak kah aku menerima syafaat mu ketika di akhirat kelak?'......




7 comments:

  1. nelly said...:

    salam maulidur rasul

  1. Salam Maulidur Rasul to u too nelly

  1. fa-in said...:

    menangis lah,buang ego mu
    ku juga rindu pd rasul ku muhammad,andai bisa ketemu !_!
    same2 kte amalkan 2 amanah yg baginda tnggal kan,quran n sunnah..

  1. every muslim miss him a lot bro.
    so xsalah kalau nak xpresikan rindu dgn menangis.
    =)

  1. Fa-in yeah.... tegak kan segala ajaran baginda

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails