Followers

Pelik Dengan Orang Melayu kita...

Wednesday, December 1, 2010
haaa kali ni pasal masalah orang zaman sekarang........

benda ni terjadi masa Fazril and my mum pegi beli barang dapur.... kat sebuah Hypermarket.....

masa tengah tolak troli... then ternampak 3 orang manusia ni... seorang lelaki and 2 orang wanita... Fazril amat-amat kagum dengan mereka.... bersungguh-sungguh mengutip derma amal 'Palestine'

Fazril tak sangka... mereka langsung tak penat... tak letih... and terus menerus mengajak orang ramai untuk menderma....

Honestly... Fazril jarang nampak benda-benda ni kat Hypermarket laen... Tuhan saja la yang tau mcm mana perasaan Fazril waktu tu... so Fazril pun dengan rela hati bagi la $$$ and my mum too... berapa yang Fazril bagi tu rahsia... :)



and then selepas saja kuar... perut la lapar pulak.. so p la beli 'waffle' dok menunggu.... tbe-tbe terdengar 1 akak ni.... die tanya kat laki dia... 'berapa byk yang abang dermakan tadi?'.... 'ermm RM 10'....

then pas jew laki tu ckp yg die derma RM 10... terus akak tu jwab.... 'isshhh banyak nya bagi......' at the same time buat muka macam tak suka....
Ya Allah.... menderma pun sampai nak buat macam tu... apa tah lagi dema untuk rakyat 'Palestine'... Rakyat 'Gaza'.... kita semua ni ada tanggung jawab taw terhadap mereka... and mereka juga kan saudara kita....



Come on la akak... jangan bersikap macam tu...

Rezeki tu datang dari Allah swt... malah.... ap yang diberikan tu Allah swt berhak mengambil nya kembali.... apabila kita bersedekah dengan ikhlas... Allah swt akan melipat ganda kan lagi......
Renung-renungkan lah........

TagLine.... "haiisshh pelik... pelik... tak paham betul Fazril...."



---------

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails