Followers

Pelik Dengan Orang Melayu kita...

Wednesday, December 1, 2010
Salam readers....
How are you today? Sihat?
Fazril harap korang semua sihat-sihat saja....


OK! back 2 our topic.... 'Pelik dengan Orang Melayu Kita'

Fazril nak share dengan korang semua.... apa yang Fazril lihat dan perhatikan mase Fazril ikut my mum bei barang rumah kat sebuah Hypermarket...

pas jew beli barang bagai... me and my mum and also my sis duk la kat food court... minum-minum sekejap...

then Hypermarket tu wat event... (Mase pegi tu nampak ada 'stage')... Events ni khas untuk kanak-kanak aje... so faham-faham la kan koz kanak-kanak... budak kecik lagi... budak-budak yang belom akil baligh lagi... then host bagi events tuk pun berucap... ermm tengok dari cara may be dalam lingkungan 20-an...

mula-mula... mamat tu memang ok n petah berbicara... bak kata orang spesis yang tak segan atau gugup masa berada kat pentas... and then dia cakap la macam-macam... bla bla bla.... then time tuk event yang pertama... panggil la budak-budak naik... ada 5 orang... based on my observation... budak-budak tu bawah 10 tahun... paling kecik may be 5 tahun kot...

then masa diorang tengah main-main tu host tu macam dah lupa yang dia sedang bersama-sama dengan kanak-kanak + parents... kerap kali dia menggunakan perkataan yang kalau dikira nya tak sesuai... sepatut nya dia kena lah bahasa kan diri dia 'abang' or nama beliau... bukan dengan membahasakan diri 'aku' atau berkata-kata sepeti; 'kan aku dah cakap!' 'eee kau ni memang la'

ermm may be dia tak sedar... ada parents yang buat muka waktu tu... muka diorang masam... tegang... berkerut-berkerut pun ada... and ada Fazril dengar... may be Akak ni cakap dengan suami dia kot... complain pasal mamat ni guna bahasa cam tu....

oh well... if 'host' tu terbaca ni... harap-harap... tak berulang lah benda ni... koz... kamu mengacara event yang melibatkan kanak-kanak... kena tunjuk yang terbaik epada diorang...

tagline..... "haiisshh pelik... pelik... tak paham betul Fazril...."




-------


1 comments:

  1. mizi said...:

    macam2 patern org yg ada kat bumi ni..he3...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails